Nieuwe editie van ‘Brussel, Stad van Culturen’

Om het veelzijdig cultureel aanbod voor te stellen, publiceerde de Dienst Cultuur in 2014 een brochure getiteld ‘Brussel, Stad van Culturen’. Eén jaar later koestert de stad Brussel al de ambitie om dit aanbod uit te breiden met nieuwe locaties en nieuwe initiatieven. ‘Brussel, Stad van Culturen’ zit in een nieuw jasje en laat u, naast de bestaande instellingen en culturele evenementen, kennismaken met de nieuwkomers voor 2015-2016. De brochure werd verspreid tijdens het Brussels Creative Forum op 28 en 29 augustus van dit jaar. Doorblader hier de online versie.

Cultuur staat in de ambities van de Stad Brussel centraal. Onze culturele missie heeft betrekking op disciplines en uitdagingen die verankerd zitten in de geschiedenis en tegelijk naar de toekomst reiken. In de 4 (binnenkort 6!) musea, de 4 theaters, het Centrum voor Choreografie, het House of Performing Arts, de 4 (binnenkort 5!) culturele centra én via de evenementen die ze organiseert, voert de Stad Brussel een actief en dynamisch beleid gericht op creativiteit, openheid en toegankelijkheid.

In de culturele instellingen van de Stad komen alle podiumkunsten aan bod. De culturele buurtcentra dragen bij tot artistieke veelzijdigheid en maken kunst voor iedereen toegankelijk in de verschillende wijken van de stad. Met trots bewaart de Stad haar historisch erfgoed en haar folklore in de Stadsarchieven en het Broodhuis. De Centrale for Contemporary Art, gunt ons een blik op de kunst van vandaag en morgen.

In deze brochure maakt u kennis met de locaties waar de Stad Brussel evenementen organiseert. Uiteraard ondersteunt de stad nog tal van andere initiatieven op haar grondgebied. De medewerkers van de Dienst Cultuur en van de stuwende krachten achter de culturele instellingen stellen zich met trots ten dienste van de Stad, haar creatieve geesten en haar inwoners. Welkom in Brussel, Stad van Culturen’.

 

Gerelateerde Artikels