Niet te missen zomerse afspraken

Naast talloze culturele activiteiten, mikt de Stad op grote evenementen om Brussel deze zomer te laten swingen en nóg aantrekkelijker te maken. Er zijn niet alleen de traditionele waarden Brussel Bad en het bloementapijt. Wij kijken alvast uit naar Vuurwerk in Laken.

Brussel Bad

Op 6 juli wordt het startschot gegeven voor een nieuwe editie van Brussel Bad: een evenement dat meer dan 15 jaar geleden voor het eerst werd georganiseerd om de kanaalzone extra in de kijker te zetten. Vandaag komen er meer dan 300.000 bezoekers op af! Brussel Bad is de ideale locatie voor een volleybalmatch, een tochtje met de waterfiets, een filmvertoning in openlucht of een aperitiefje. Ook dit jaar wordt langs beide kanaaloevers een stadsstrand aangelegd. Beide zijden worden tijdelijk met elkaar verbonden via ‘The Bridge’, zodat ze allebei even dynamisch voor de dag kunnen komen. Op de Becokaai komt een nieuwe zone van 850 m² voor sport en cultuur. Daar worden op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond films vertoond in openlucht (in samenwerking met bioscoop GALERIES). Brazilië staat daarbij centraal! Het muziekfestival ‘Let it Beach’ bereikt van vrijdag tot zondag zijn hoogtepunt met een dertigtal Belgische groepen. Het ‘Nightlife’-luik strijkt op vrijdagen en zaterdagen neer in ‘The Bay’ op de Akenkaai. Nieuw dit jaar is dat Brussel Bad op dinsdag sluit naar aanleiding van de opening van het museum KANAL – CENTRE POMPIDOU. Zo wordt rekening gehouden met de openingsdagen van het museum en kan het publiek bij beide partners z’n gading vinden. De site is op 6 juli vanaf 12 uur toegankelijk. Om 17 uur verzorgt de fanfare de muzikale opening. Om volop en volledig gratis van te genieten tot 12 augustus! Meer info.

Vuurwerk in Laken

Om het aanbod aan evenementen in het noorden van Brussel te decentraliseren, organiseert de Stad sinds vorig jaar vuurwerk op de Heizelvlakte. En dat op verschillende vrijdagavonden in juli en augustus. Die gratis, hoogstaande lichtshows worden vooraf gegaan door sfeervolle animatie. Vorig jaar zakten meer dan 43.000 kijklustigen af naar de voet van Paleis 5. Dit jaar trekken getalenteerde vuurwerkmakers alle registers open op 27 juli, 3, 10 en 17 augustus om 23 uur. Vanaf 18 uur zijn er gezinsactiviteiten in het Vuurdorp in Laken. Iedere avond staat in het teken van een specifiek thema: Atom’circus, Do It Yourself, Jungle Fun, Urban Colors en Back in Time. Bekijk het volledige programma hier.

Bloementapijt

Op de Grote Markt wordt elk jaar een weelderig bloementapijt ontrold. Het tapijt met een oppervlakte van bijna 1.800 m² bestaat uit meer dan 500.000 bloemen. De traditie gaat terug tot 1971! Dit jaar krijgt het tapijt Mexicaanse accenten, met name uit de streek Guanajuato, waar bloemen een rijke traditie vertegenwoordigen. Vóór de beurs vindt ook een bloemententoonstelling plaats. Tijdelijke kunstwerkjes om tussen 16 en 19 augustus te komen ontdekken! Meer info.

Gerelateerde Artikels