In een groen kader

In Laken schittert de cultuur onder de zon in het Groentheater in het Ossegempark. Twee niet te missen weekends buiten het stadscentrum: het Brosella Folk & Jazz Festival op 9 en 10 juli, en het festival Insifon op 6 en 7 augustus.

Happy birthday Brosella

Brosella is een initiatief van de stad Brussel en viert dit jaar zijn veertigste verjaardag. Het vindt plaats in het gracieuze kader van het Groentheater. Een uitzonderlijke plek die wat akoestiek en decor betreft geenszins moet onderdoen voor de grote concertzalen. Je ontdekt er bekende artiesten maar ook nieuw talent. Zaterdag is gewijd aan de folkscene met de band van de Ierse accordeoniste Sharon Shannon, het jonge Finse viertal Kardemimmit, de Belgische zangeres Sarah Klenes … En op zondag is de jazz aan de beurt met de Amerikaanse percussionist Billy Cobham, de Franse violist Didier Lockwood, de Belgische trompettist Bert Joris … Gezinnen zijn zeer welkom, want er is een Baby Village en een Kids Village (concerten, workshops …). Voor deze verjaardagseditie is er ook een tentoonstelling die met foto’s en affiches de geschiedenis van Brosella in herinnering roept (in het Franstalig Brussels Parlement en in het Huis van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie – Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest) en verschijnt het gelegenheidsboek “Brosella 40 Book”. Veertig jaar muziek die met meesterlijke hand door Henri Vandenbergh en zijn vele vrijwilligers werd gebracht. Alvorens de fakkel door te geven was het zijn grote wens dat er een samenwerking met de stad zou tot stand komen. Een wens die door het schepenambt voor cultuur werd ingewilligd.

Zo doen Les Cœurs de Bois het

Vorige maand vertelden we u over het poppentheaterfestival “Insifon“. Nu reeds vier jaar onderbreken Les Cœurs de Bois een weekend lang “Guignolet dans le Parc” in het Warandepark om neer te strijken in het Ossegempark. Acht gezelschappen brengen er een eerbetoon aan het poppenspel in al zijn vormen met meer dan twintig voorstellingen en workshops. En dit alles is niet enkel bedoeld voor kinderen!! Twee festivaldagen vol ontdekkingen en volledig gratis, vlak bij het Atomium.

Gerelateerde Artikels