Cultuur in parken

Stad Brussel organiseert niet alleen zelf activiteiten in de openbare ruimte maar ondersteunt daarnaast tal van buitenevenementen om de toegankelijkheid van die ruimte te bevorderen. Deze zomer laten drie grote festivals de parken van de stad bruisen: Brosella, het Brussels Games Festival en het Royal Park Music Festival. Dat zijn even veel gelegenheden om de horizon te verruimen.

Brosella

Net als de 40 voorgaande zomers strijkt het Brosella Folk & Jazz Festival neer in de idyllische omgeving die het Groentheater in het Ossegempark biedt, op een zucht van het Atomium. Deze 41ste editie vindt plaats op 8 en 9 juli. Nieuwkomers en gevestigde waarden prijken zij aan zij op de muzikale affiche en geven twee dagen het beste van zichzelf in een gezinsvriendelijke sfeer. Zaterdag palmt folk het podium in, zondag neemt jazz de fakkel over.

Brussels Games Festival

32 uur non-stop spelen, daarvoor moet je op het Brussels Games Festival zijn. Dit spellenfestival vindt plaats in het Jubelpark en in het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis… en het is gratis. Op 27 en 28 augustus is elke Brusselaar uitgenodigd om te komen proeven van de vele spelvormen die er hun opwachting maken: strategische spelen, simulatiespelen, buitenspelen, rollenspelen, kaartspelen… Verstokte spelers kunnen de hele nacht van zaterdag op zondag doorspelen.

Royal Park Music Festival

De eerste vier zondagen van juli vult de nieuwe editie van het Royal Park Music Festival de kiosk in het Park van Brussel met twee of drie concerten per dag (11 uur, 13 uur, 15 uur, afhankelijk van de datum). Het worden vier muzikale feestdagen vol jazz, blues en wereldmuziek, gebracht door artiesten uit België, Estland, Frankrijk, Brazilië en Groot-Brittannië. Vrije toegang. Meer info

 

Gerelateerde Artikels