Boulevardtheater

Van 23 tot 25 maart loopt in het Théâtre National een nieuwe editie van het XS Festival. Een honderdtal artiesten brengt drie dagen lang 22 korte voorstellingen, 11 creaties en 3 gratis shows op het Beursplein. Theater, dans, circus en marionetten wisselen elkaar in spoedtempo af. XS qua vorm, maar XL qua inhoud: het festival doet wegdromen en geeft bezoekers de kans kennis te maken met het aanstekelijke dynamisme van de podiumkunsten. Dit jaar werken het Festival en de Stad Brussel samen om kunst een avond lang naar het publiek toe te brengen.

Onder de slogan ‘De Stad behoort ons toe’, strijkt het XS Festival neer op het Beursplein. Drie gratis voorstellingen van 20 minuten worden op 25 maart vanaf 19 uur vertoond, met de steun van het Schepenambt van Cultuur, die kunst in de openbare ruimte wil introduceren.

Op het programma dit jaar: het circusspektakel ‘Horizon’ van Cie Rhizome, gevolgd door het dansspektakel ‘Transports exceptionnels’ van Cie Beau Geste en de nieuwe magische show ‘Projet Fantôme’ van Etienne Saglio.

Geïnteresseerden zijn vanaf 23 maart 1, 2 of 3 dagen welkom in het Théâtre National. De uren van de voorstellingen – die 5 tot 25 minuten duren – worden op elkaar afgestemd. Zo kunnen bezoekers tot 10 spektakels per avond meemaken!

PASS XS (1 dag): € 15 standaardtarief, € 12 voordeeltarief
PASS XL (3 dagen): € 25 standaardtarief, € 20 voordeeltarief
Meer info

Gerelateerde Artikels