Brussel bezongen

Niet voor het eerst is Brussel een bron van inspiratie voor zangers en chansonniers. Denk maar aan Maurice Chevalier en zijn “Manneken Pis”, dat folkloreliefhebbers nog steeds aanheffen telkens wanneer het Ketje van klederdracht wisselt. Ook “Bruxelles” van Jacques Brel of Dick Annegarn wordt nog altijd meegezongen, “Il pleut sur Bruxelles” van Dalidaof de recentere liedjes van Marie Warnant en Bénabar. Na honderden concerten, een gouden plaat, een nominatie voor de Victoires de la Musique, meer dan 80.000 verkochte albums, miljoenen views op YouTube en tal van ontmoetingen is nu de Franse groep Boulevard des Airs aan de beurt. Hun derde album heet: “Bruxelles

De uit Tarbes afkomstige groep komt op 3 februari naar Brussel voor een gratis concert op de trappen van de Beurs voor een pop-up showcase van 16.30 u. tot 16.45 u., in de Fnac van City 2 om 18 u. en in de bar van het Thon Hotel Brussels City Centre om 20 u. De groep geeft ook een concert op 23 maart in de Madeleinezaal (Duquesnoystraat 14, 1000 Brussel)

Kom hen zeker aanmoedigen! En als Brussel en het chanson ook jou inspireert, dan kan je bijdragen aan de wikipagina op de website van de Stad Brussel.

3/02
Om 16.30 u. op de trappen van de Beurs
Om 18 u. in City 2
Om 20 u. in de bar van het Thon Hotel Brussels City Centre
Meer info

 

Gerelateerde Artikels