Brussel in 100 vrouwenportretten

Ontdek het boek ‘La Bruxelloise’, Brussel in 100 vrouwenportretten van Cici Olsson. Het boek wordt in de kijker gezet ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag en de boekenbeurs.

‘La Bruxelloise’, een project van uitgeverij Racine, ontstond in de nasleep van de aanslagen die Brussel op 22 maart zwaar troffen. Michelle Poskin, uitgeefster, trommelde vrouwen op om de stad op haar eigen manier frisse energie in te blazen. 100 Brusselse vrouwen met verschillende achtergronden gingen op haar uitnodiging in.

Op een zelfgekozen locatie poseerden ze stuk voor stuk voor de lens van de Brusselse fotografe met Zweedse roots, Cici Olsson. Ze beantwoordden ook een korte vragenlijst over Brussel. Ondanks hun grote diversiteit is er een ding dat hun leven, hun buurt, hun afkomst, nationaliteit, beroep of leeftijd overstijgt: hun liefde voor Brussel. Afgelopen december, bij het verschijnen van het boek, nodigde de schepen van Cultuur alle vrouwen en het voltallige team achter ‘La Bruxelloise’ uit in het stadhuis.

Vanaf 8 maart worden allerlei promotieacties voor het boek op touw gezet. In samenwerking met Prysm lanceert Racine een grote actie in het Brusselse vervoersnet: 50 exemplaren met een persoonlijke boodschap van fotografe Cici Olsson worden gratis verspreid op bussen, trams en metrostellen. De gelukkige vinders kunnen erin lezen en hun indrukken over het boek delen. Op “monprysm” zal ook een filmpje van de actie te zien zijn.

Verder staan er twee ontmoetingen op het programma tijdens de boekenbeurs: de actie van Prysm wordt voorgesteld op donderdag 9 maart om 18 u. op het Europaplein en op zaterdag 11 maart om 15 u. is de fotografe aanwezig op de stand van Racine.

‘La Bruxelloise. Brussel in 100 portretten’, Cici Olsson, uitgeverij Racine, 2016, 232 pagina’s, € 24,95 (FR/NL/EN)

Gerelateerde Artikels