33ste editie van het BIFFF

Van 7 tot 19 april, komt het Brussels International Festival of Fantasy, Fantastic, Thriller and Science-Fiction Film naar het Paleis voor Schone Kunsten met meer dan honderd internationale films en talrijke bizarre evenementen. Ondanks zijn – volgens de organisatoren – Christelijke leeftijd (33 jaar!), blijft het toch een uniek en buitengewoon filmfeest.

Zowel voor doorwinterde fans als voor amateurs van de fantastische film, thrillers, sciencefiction, Kung Fu, of horrorfilms, vampieren-, zombie- en weerwolvenfilms, is het BIFFF het festival bij uitstek! De programmatie staat bol van kwaliteit en diversiteit. Zo zijn er meer dan honderd films uit de hele wereld voorzien, waaronder meerdere Europese en wereldwijde premières. Het feestelijke BIFFF is niet alleen een trekpleister voor het grote publiek. Ook professionals vinden er hun gading. Tijdens het festival worden er een pak wedstrijden georganiseerd (internationaal, Europees, thriller, 7e parallel) in het bijzijn van acteurs en filmdirecteurs van het moment. Door meerdere debuutfilms op het programma te zetten en een Belgian Film Day in te lassen die volledig in het teken staat van de Belgische film, is het BIFFF ook een prima uitstalraam voor opkomend en lokaal talent. Iedereen komt aan zijn trekken, ook de allerkleinsten. Zij maken kennis met het genre dankzij het programma Bifffers op het gras. Verder worden in deze editie Argentinië, Hong Kong en Séoul extra in de kijker gezet.

BIFFF is meer dan alleen maar cinema! Het festival vormt het Paleis van Schone Kunsten om tot een ware tempel van verbeelding met tentoonstellingen, animaties, maquillage-wedstrijden, cosplay, bodypainting en een Zombifff Parade. Daarnaast zijn er voor het eerst Olympische Spelen voor zombies tussen 7 en 77 jaar (gratis maquillage in het Warandepark), de Zombifff’Lympics, en vindt de 30ste editie van het Vampierenbal plaats. Of wat denk je van de allereerste Gaming Madness Days? Hier beleef je 7 dagen lang tornooien, videogames, masterclasses in off en kan je deelnemen aan een scenariowedstrijd. Voor ieder wat wils!

Het uitgebreide programma vind je hier.

Van 7 tot 19 april
Tussen 0 en 38 €, afhankelijk van de activiteit
Ravensteinstraat 23
1000 Brussel
Meer info

Gerelateerde Artikels