Beurs voor Malta Kano, Texas

8_BOURSE FINITIONDe film Malta Kano, Texas sleept de Beurs voor financiële steun bij de afwerking van een kortfilm van de Stad Brussel in de wacht, een initiatief dat in april 2014 werd gelanceerd ter gelegenheid van de opening van het Brussels Short Film Festival in samenwerking met de vzw Un soir… Un grain.

In de nieuwsbrief van de maand oktober vermeldden we al dat geïnteresseerden voor de Beurs zich tot 15 oktober kandidaat konden stellen. De Beurs werd dus in april 2014 in het leven geroepen door de Schepen van Cultuur van de Stad Brussel, in samenwerking met het Brussels Short Film Festival. Ze moet bijdragen tot de creatie van Brusselse films door de opkomst van nieuwe auteurs te ondersteunen. De beurs omvat een bedrag van 2.000 euro voor de afwerking van een eerste film.

Voor deze eerste editie is het de film van Frédérique De Montblanc en Dominic Walsh, Malta Kano, Texas, een productie van Eklektik Productions, die de beurs in de wacht sleept. Malta Kano, Texas werd gekozen uit 9 kandidaten en vertelt het verhaal van een koppel, waarvan de ene partner in de loop der jaren onopvallend is veranderd terwijl de andere partner in een zelfbeschikkende routine is vastgeroest. De film is ook een ode aan de dans, die het verhaal vertelt van een koppel dat een aanpassingscrisis doormaakt. Zowel de man als de vrouw laten zich immers niet meer onderwerpen en begrijpen elkaar niet meer. Kortom, de film stelt de liefde doorheen de tijd – die sowieso onderhevig is aan verandering – in vraag.

Malta Kano, Texas kon dus de jury bekoren, die bestond uit Laura Wandel (regisseuse van de film Les corps étrangers, die voor de officiële competitie van het Festival van Cannes 2014 werd geselecteerd), Nicolas Guiot(diein 2013 de Magritteprijs voor beste kortfilm én een César voor beste kortfilm in de wacht sleeptevoor zijn eerste film Le cri du Homard) en Pascal Hologne (stichter van de vzw Un Soir… Un Grain, directeur van het Brussels Short Film Festival, met een 18e editie in 2015, en van het Be Film Festival dat in december van dit jaar zijn 10e verjaardag viert).

De film zal tijdens de volgende editie van het Brussels Short Film Festival in 2015 in wereldpremière gaan! De beurs zal voortaan op elke editie van het Brussels Short Film Festival gelanceerd worden. Elke winnende film zal dan tijdens de volgende editie vertoond worden.

 

10e editie van het Be Film Festival

Van 26/12 tot 30/12/2014

Meer info 

 

18e editie van het Brussels Short Film Festival

Van 23/04 tot 3/05/2015

Meer info  

 

Gerelateerde Artikels