Beurs voor financiële steun bij de afwerking van een eerste kortfilm

6_bourseIn het kader van de samenwerking met het Brussels Short Film Festival heeft het Schepenambt van Cultuur van de Stad Brussel een beurs in het leven geroepen ter waarde van 2.000 euro, om Brusselse filmmakers te ondersteunen bij de productie van hun eerste kortfilm. De oproep tot kandidaturen voor de beurs werd aangekondigd op 23 april ter gelegenheid van het Brussels Short Film Festival 2014 en wordt op 15 oktober afgesloten.

Met de beurs wil de dienst Cultuur opkomende filmmakers in Brussel ondersteunen. Ze is bestemd voor de afwerking van een eerste film door een inwoner van de Stad Brussel. Jonge Brusselse cineasten hebben het om budgettaire redenen immers vaak moeilijk om hun eerste film af te maken. Want ook al roeien ze met de riemen die ze hebben, ze moeten toch een beroep doen op dure productiestudio’s om de productie van hun film correct af te werken. Deze beurs wil hen daarbij ondersteunen.

Een onafhankelijke jury van filmprofessionals zal het project uitkiezen waaraan de beurs wordt toegekend. Deze nieuwe wedstrijd zal vanaf nu jaarlijks georganiseerd worden bij elke editie van het Brussels Short Film Festival. Bovendien zal de winnende film het jaar daarna opgenomen worden in de programmatie van het Festival.

Het reglement van de wedstrijd is beschikbaar op de website van het Festival.

De films en de kandidatendossiers moeten ten laatste op 15 oktober 2014 verstuurd worden naar het e-mailadres boursedebruxelles@courtmetrage.be. Le gagnant sera annoncé le 14 novembre 2014.

Gerelateerde Artikels