Talentenscouts

Tijdens Art Brussels en Independent Brussels strijken van 20 tot 23 april drie internationale en alternatieve beurzen neer op de Kunstberg: OFF COURSE, YIA en POPPOSITIONS. Ruimte voor opkomend talent.

OFF COURSE

De 6de editie van OFF COURSE – Young Contemporary Art vindt plaats in het Dynastiegebouw op de Kunstberg. De beurs biedt jonge kunstenaars een uniek uitstalraam. De galerijen tonen enkel kunstenaars jonger dan 40. Jong afgestudeerde kunstenaars en kunstprijswinnaars kunnen er hun werken tentoonstellen. De beurs is opgezet in samenwerking met een OFF TEAM van jonge studenten in de beeldende kunsten. Gelijktijdig organiseert de beurs een dagelijks programma met ontmoetingen en portfoliolezingen en reikt ze een publieksprijs uit. De winnaar krijgt tijdens de volgende editie een eigen expositie.
Meer info

YIA

45 internationale galerijen palmen meer dan 2.000 m² in van het Square Brussels Meeting Centre op de Kunstberg voor de YIA Art Fair (Young International Artists). De beurs, die werd opgericht in Parijs in 2010, trekt dit jaar na 5 edities naar Brussel, Maastricht en Bazel. YIA is gespecialiseerd in het promoten, verspreiden en tentoonstellen van opkomende hedendaagse kunstenaars. De organisatoren willen, met het oog op nieuwe kunstvormen, opkomende kunst een duwtje in de rug geven. De Brusselse editie herbergt galerijen uit België, Frankrijk, Italië, Nederland, Amerika, Slovakije en andere.
Meer info

POPPOSITIONS

Met een onafhankelijke en kritische kijk brengt POPPOSITIONS sinds 2011 galerijen en kunstenaars samen in Brussel in een formaat dat tegen de heersende stroom ingaat. POPPOSITIONS is meer dan een commerciële beurs en stimuleert een nieuwe, experimentele en innoverende benadering van de kunstmarkt. Dit jaar neemt ze haar intrek in het ING Art Centre (Koningsplein 6) onder het motto ‘Don’t Agonize, Organize!’. Vanuit die thematiek selecteerde de jury 21 internationale inzendingen die verschillende vormen van politiek verzet voorstellen en allerlei concrete alternatieven aanreiken. POPPOSITIONS hield het aantal beperkt om de aandacht toe te spitsen op de inhoud en de voorstellingswijze.
Meer info

 

Gerelateerde Artikels