Dat staat er op!

Ten bate van jonge Brusselse cineasten reikt de Schepen van Cultuur opnieuw beurs uit voor de afwerking van een eerste kortfilm, en dat in samenwerking met het Brussels Short Film Festival. Dit jaar moeten de kandidaturen ten laatste tegen 15 december worden ingediend.

Toen de beurs in 2014 in het leven werd geroepen, was ze uitsluitend bedoeld voor filmmakers die op het grondgebied van de Stad Brussel woonden. Dit jaar krijgen alle Brusselaars de kans mee te dingen, aangezien de oproep naar het volledige Brusselse Gewest werd uitgebreid. De beurs is 2.000 euro waard en helpt jonge regisseurs of scenaristen om een eerste film in te blikken. Ze past in het beleid waarmee de Schepen van Cultuur de jonge creatie wil ondersteunen, naar het voorbeeld van gelijklopende initiatieven voor plastische kunstenaars. Bij gebrek aan budget en omwille van de hoog oplopende kosten voor postproductie, hebben jonge artiesten vaak moeite om hun eerste kortfilm af te werken. De beurs wil hen daarbij helpen. De laureaat kan o.a. genieten van professionele omkadering en de visibiliteit van het Brussels Short Film Festival.

De organisatie van de beurs is volledig in handen van de vzw Un soir… Un grain , die ook het BSFF organiseert. De laureaat wordt geselecteerd door een onafhankelijke jury van vakmensen uit de filmwereld. De zo afgewerkte kortfilm wordt in avant-première vertoont tijdens de komende editie van het festival tussen 27 april en 8 mei 2016.

Vorig jaar bekroonde de beurs Frédérique De Montblanc en Dominique Walsh met hun film Malta Kano, Texas, geproduceerd door Eklektik Productions en vertoond in het kader van editie 2015.

Het reglement kan u inkijken op de website van het festival. Het moet gaan om een eerste film die maximaal 30 minuten duurt. Het moet minstens om een eerste beeldmontage gaan. Stuur uw kandidatuurdossier uiterlijk tegen 15 december 2015 naar boursedebruxelles@courtmetrage.be.

We wensen iedereen veel succes!

 

Gerelateerde Artikels