Beeldhouwers gehuldigd

Felicitaties voor Tegan en Thibault Feron, de laureaten van de 3de editie van Carte de Visite | ARTopenKUNST! De collectieve tentoonstelling, georganiseerd door de Cultuurdienst, liep tijdens het weekend van 12 tot 14 februari. Ze bracht voor de gelegenheid 230 Brusselse kunstenaars (zowel professionals als amateurs) samen. Hun creaties konden op veel publieke belangstelling rekenen.

Op de zes verdiepingen en de 6.000 m² van het voormalige Vanderborght-gebouw waren in totaal 690 werken te zien. Gedurende het hele weekend konden zowel de toeschouwers als de artiesten zelf stemmen op hun favorieten binnen het uitgebreide aanbod. De resultaten werden zondag in de late namiddag bekend gemaakt door Karine Lalieux, Schepen van Cultuur. De keuze viel op sculpturen: monumentaal en nadrukkelijk aanwezig enerzijds, klein en vrouwelijk anderzijds.

Publiekslieveling bleek Thibault Feron, beeldhouwer en Master 2 student aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Brussel. De artiesten van hun kant, stemden op beeldhouwster Tegan. Ze ontvingen ieder een cheque van € 1.000 als financiële ruggensteun voor hun artistieke activiteiten.

Meer dan 3.000 bezoekers kwamen de 3de editie mee beleven: een enorm succes dat de Brusselse kunstenaars extra visibiliteit opleverde. De lijst met deelnemende artiesten is terug te vinden op www.cartedevisite.brussels.

Tot volgend jaar!

Gerelateerde Artikels