Op 8 juli 2018 zet de Stad Brussel Annie Cordy in de bloemetjes!

Naar aanleiding van haar 90ste verjaardag wordt zangeres en actrice Annie Cordy (oorspronkelijk afkomstig uit Laken) op 8 juli om 15 uur door de Stad Brussel gehuldigd. Op initiatief van de Schepen van Cultuur wordt een park in Laken op het kruispunt van de Leopold I-straat en het Onze-Lieve-Vrouwvoorplein omgedoopt: het zal voortaan haar naam dragen. In de buurt van het park zal een Brussels kunstenaar trouwens een fresco ter ere van Annie Cordy realiseren. De jarige zal de festiviteiten bijwonen. En iedereen is van harte welkom!

Op 16 juni mocht Annie Cordy 90 kaarsjes uitblazen. Naar aanleiding daarvan wil de Stad Brussel haar carrière vieren, aangezien ze al zo lang tot de internationale uitstraling van Brussel bijdraagt. In 2004 werd Annie Cordy ereburger van de Stad. Binnenkort wordt het park aan het voormalig station van Laken (nu een cultureel centrum) naar haar genoemd. Niet ver daar vandaan zal een fresco van Pierre Coubeau (aka FSTN) te ere van de zangeres en actrice worden onthuld.

De inhuldiging van het ‘Annie Cordy park’ en de fresco vindt plaats op zondag 8 juli om 15 uur, en dat in aanwezigheid van Annie Cordy zelf. Reuzen, een fanfare, spelletjes voor kinderen en eetkraampjes zullen de inhuldiging iets feestelijks geven. Alle Brusselaars zijn op het evenement welkom. We hopen op een grote opkomst!

Meer info

 

Gerelateerde Artikels