8e editie van Museum Night Fever

Op zaterdag 7 maart vindt een nieuwe editie van Museum Night Fever, de Brusselse museumnacht, plaats.Van 19u00 tot 01u00 ontvangen 23 musea de bezoekers in een feestelijke sfeer. Vergeet de traditionele rondleidingen: ze worden vervangen door een op-en-top hedendaags activiteitenprogramma en ludieke bezoeken. Naast het Museum van de Stad Brussel dat al sinds de eerste editie mee zijn schouders zet onder het evenement, neemt de CENTRALE for contemporary art voor het eerst deel.  

Dit jaar zullen meer dan 100 originele activiteiten en creaties deze avond luister bijzetten: animaties, performances, concerten, workshops, installaties, dans en veel meer. Er worden meer dan 15.000 bezoekers verwacht. De Museum Night Fever werd in 2008 door de Brusselse Museumraad gelanceerd en is de gelegenheid voor de deelnemende instellingen om hun collecties en tentoonstellingen op een alternatieve manier aan een breed publiek te tonen. Deze nacht wil genre-overschrijdend zijn, een vrijplaats bieden aan jong talent én een laboratorium zijn voor de musea door te experimenteren met nieuwe vormen van publieksbemiddeling.

Van de twintig deelnemende musea opent het Museum van de Stad Brussel voor het 8e jaar op rij zijn deuren. U kunt er de tentoonstelling 14-18 Brussel tikt Duits ontdekken en deelnemen aan de fotoworkshop « ik ben een banneling », die werd uitgedacht door theatergezelschap MAPS en in het verlengde van hun project Exils 1914 ligt (wij hebben erover verteld in de newsletter van november). De foto’s van de workshop en archiefbeelden van de Eerste Wereldoorlog zullen worden geprojecteerd en aangevuld met videobeelden die het concert van Glü zullen vergezellen. Een muzikantentrio dat een boeiende mix brengt van techno, jazz, trans en drum’n’bass tegen een achtergrond van psychedelische videobeelden. Van 19u15 tot 23u vinden er rondleidingen door studenten plaats. Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika zal ook van de partij zijn, met een verrassing!

In de CENTRALE for contemporary art kunt u de tentoonstelling Emilio-Lopez Menchero & Esther Ferrer in het donker ontdekken dankzij de vzw Passe Muraille. De bezoeker zal de werken rond de identiteit en het politieke engagement van de kunstenaar zodoende op een andere manier kunnen verkennen. U zult worden ondergedompeld in een stroom van woorden, tussen vertellingen door een acteur en video’s van de kunstenaar die worden beschreven met woorden. Rondleidingen van 19u30 tot 23u00.

Dankzij de gratis pendelbussen van de MIVB kunt u zich gemakkelijk van de ene naar de andere plaats begeven. In de openbare ruimte, in de pendelbussen van de MIVB en de Sint-Hubertusgalerijen wordt een OFF programma aan het publiek voorgeschoteld. De nacht wordt in stijl afgesloten met een grote afterparty in het voormalige casino van Brussel, in samenwerking met de vzw MacSwell. Er kan tot 6u worden gefeest.

De PASS is geldig tot 31 maart 2015 en geeft gratis toegang tot één van de deelnemende musea.

07/03
Van 19u tot 01u
PASS MUSEA 10/14 €
COMBIPASS 17/21 €
Meer info

73

Gerelateerde Artikels