5×2 PASS te winnen voor het Brussels Art Film Festival

Na 15 edities wordt het Festival du Film sur l’Art, een organisatie van het Hoger Instituut voor de Studie van de Beeldtaal (ISELP) en het Centre du Film sur l’Art, herdoopt tot Brussels Art Film Festival (BAFF). Bovenop de naamsverandering stellen de organisatoren voor deze 16de editie nog meer films voor, nog meer zalen en ontmoetingen in aanwezigheid van talrijke filmmakers en kunstenaars. Het festival vindt plaats van 17 tot 20 november in het ISELP, CINEMATEK en BOZAR.

Brussel bruist van de filmfestivals en het schepenambt voor cultuur ondersteunt er vele. Het BAFF onderscheidt zich door het genre dat het in de spot plaatst: films over kunst. Dit jaar wordt de programmering versterkt met tal van nieuwigheden.

Het festival opent dit jaar op 17 november in BOZAR met een film die ons het verhaal brengt van Benjamin Millepied, een Franse danser en choreograaf bij de Opéra de Paris: “Relève: histoire d’une création” van Thierry Demaizière en Alban Teurlai (Belgische avant-première).

Van 18 tot 20 november ontvangen het ISELP en CINEMATEK het competitieluik van het BAFF: zes sessies van twaalf kortfilms en langspeelfilms over kunst (dans, literatuur, beeldende kunsten, film, muziek…) die in 2015 of 2016 werden gemaakt en een band hebben met België. Na afloop van het festival zal een internationale jury (Laurent Busine, Isabelle Dumont en François Lévy-Kuentz) de “Prix du Film sur l’Art” ter waarde van € 2.000 uitreiken aan de beste film. Het festival bekroont ook jonge makers met de “Prix Découverte” ter waarde van € 1.250. Die wordt uitgereikt aan een student of filmmaker van hoogstens 30 jaar oud. Een steunbeurs voor het schrijven van een film, eveneens ter waarde van € 1.250, zal worden uitgereikt aan een cineast van jonger dan 30.

Op 19 en 20 november wordt een nieuwe cyclus “Filmer les Musées” vertoond in CINEMATEK: ontdek het Louvre, het Wiertz Museum of de Hermitage door de ogen van de cineasten die deze musea kozen als locatie voor hun intriges.

Verrassende filmvertoningen, een rondetafelgesprek, schoolvertoningen en een vertoning voor kinderen vanaf 5 jaar vinden eveneens plaats in het ISELP. In CINEMATEK wordt een masterclass gegeven door de filmmaker Daniel Cattier over zijn film “Totem et Tabou” gewijd aan het Museum van Tervuren.

Het festival eindigt op 20 november in BOZAR met de film “Koudelka Shooting Holy Land”, een dialoog tussen de Magnumfotograaf Koudelka en de filmmaker Gilad Baram over de muur die Israël scheidt van Palestina.

Het BAFF kadert ook in de vierde editie van het “Week-end du Doc” dat in kleine zaaltjes in Brussel en Wallonië een eerbetoon brengt aan Belgische documentaires.

Het volledige programma vindt u op www.baffestival.be.

Wie kans wil maken op twee festivalpassen, stuurt zijn of haar gegevens vóór zondag 13 november middernacht door naar newsletter.culture@brucity.be. De uitgelote winnaars worden via e-mail verwittigd. Veel succes!

ISELP
Waterloolaan 31
1000 Brussel
€ 5/ € 2 PASS € 25 (toegang tot alle vertoningen behalve die van de cyclus “Filmer les Musées”).
Meer info

BOZAR
Ravensteinstraat 23
1000 Brussel
€ 6 / € 4
Meer info

CINEMATEK
Baron Hortastraat 9
1000 Brussel
€ 4 / € 2
Meer info

Gerelateerde Artikels