39ste editie van het Brosella Folk & Jazz Festival

Afspraak op 11 en 12 juli in het Groentheater in het Ossegempark, vlakbij het Atomium, voor een nieuwe editie van Brosella. Op zaterdag gaat alle aandacht uit naar Folk. Op zondag viert Jazz hoogtij.

Het festival werd in 1977 voor het eerst op initiatief van de Stad Brussel georganiseerd om het sinds de Expo 58 ongebruikte Groentheater (1932) een tweede jeugd te laten beleven. Brosella was toen een van de eerste Brusselse cultuurevenementen in zijn soort. Dit jaar vindt de 39ste editie plaats. Het festival is dus een opmerkelijk lang leven gegund! Het festival en de Stad Brussel onderhouden nog steeds nauw banden. Om die aan te halen, werd dit jaar trouwens een overeenkomst ondertekend tussen het festival en de Schepen van Cultuur.

Brosella gaat door in het prachtige openluchttheater van het Ossegempark. Dat natuurlijke kader met een onberispelijke akoestiek zorgt voor charme en een gezellige sfeer tijdens het festival. De hoogstaande affiche maakt plaats voor bekende Belgische en buitenlandse artiesten én opkomend talent. De muzikanten geven zowel traditionele als moderne interpretaties aan Folk en Jazz die de grenzen tussen stijlen doen vervagen, wars van commerciële trends.

Folk op zaterdag met Lolomis (FR), April Verch (CA), Zefiro Torna & Frank Vaganée Trio (BE), Quentin Dujardin (BE) & Ialma (SP), S.A.R.S. (RS), Martha Tilston (UK) en Afenginn (DK).

Jazz op zondag met JM Jazz World Orchestra (INT), Antoine Pierre Urbex (BE), Guillaume Perret & The Electric Epic (FR), Dries Laheye (BE), Ulf Wakenius Quartet (SP), Juan García-Herreros ‘Snow Owl’ (COL) en Frank Deruytter’s OTO-Machine (BE).

Gezinnen kunnen in alle rust van het festival genieten! Dit jaar verhuist de Kids Area immers naar een ruimer Kinderdorp met interactieve modules, een schoonheidssalon, animatie, verschillende knutselateliers, muziek,… En uiteraard kunnen jonge ouders voor de verzorging van hun engeltjes weer terecht in de Baby Village.

Voor amper € 5 kunnen festivalgangers een vriendschapsbandje kopen. Een op-en-top toegankelijk festival waar u wordt onthaald door de Vrienden-Amis van-du Brosella, die op vrijwillige basis aan het festival meewerken.

Van 11/07 tot 12/07
Vanaf 15 uur
€ 5 – gratis voor kinderen. Geen voorverkoop. Iedereen die aan de bar een vriendschapsbandje draagt, krijgt € 1 korting op drankjes.
Groentheater
Atomiumlaan – 1020 Brussel
Meer info

BFJ 2015 poster WEB

 

Gerelateerde Artikels